Gezocht: vrouw met hart voor nieuwkomers!

Gezocht: vrouw met hart voor nieuwkomers!

Project (Tijdelijk) · 1–2 uur/week · Voor ongeveer 12 maanden
Deventer, Overijssel, Nederland
Maatje & buddySociaal contact
Vluchtelingen & Minderheden
Activiteit Delen
Match & Connect Deventer
#52441
Scan me of ga naar www.deventermaatjes.nl/o/Humanitas-match-en-Connect/activiteiten/Gezocht-vrouw-met-hart-voor-nieuwkomers/52441 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help jij iemand zich thuis te voelen in Deventer? We zoeken vrouwen met mensenkennis, die nieuwkomers hier één op één willen helpen met de taal en cultuur.

Uitgebreide omschrijving

Help jij iemand zich thuis te voelen in Deventer?


Voor verschillende mensen uit bijvoorbeeld Turkije, Eritrea of Syrië, zoeken wij vrouwen (van alle leeftijden!) die het hart op de goede plaats hebben zitten.


Lijkt het je leuk om een andere cultuur te leren kennen? Nieuwkomers in Deventer staan te popelen om jou te leren kennen. Ze willen zich heel graag mengen in de Nederlandse taal en cultuur, maar dat is soms best lastig. Eén op één gaat dat makkelijker. Niet door in de boeken te zitten, maar juist door er samen op uit gaan en te kletsen over gedeelde interesses!


Wat levert het jou op?


  • Ten eerste: je maakt écht een verschil in iemands leven! Het is best een uitdaging in Nederland te aarden en jouw inzet maakt het zoveel makkelijker voor een nieuwkomer.
  • We kijken bij Match & Connect naar wie JIJ bent en wat JIJ wilt - puur maatwerk! Lijkt deze vacature je wat minder leuk en zoek je een ander soort match: laat het ons weten.
  • Je krijgt een training en voor wie wil is er 2-maandelijkse intervisie voor vrijwilligers, om te leren van elkaar en je ervaring te delen.
  • Wij begeleiden jou in de koppeling, zijn bereikbaar voor vragen en overleg.
  • Je leert iemand kennen uit een andere cultuur - altijd interessant en verrijkend!
  • Een paar keer per jaar een feestelijke bijeenkomst met alle nieuwkomers en maatjes.

 

Spreekt dit jou aan? Neem contact op met Nadja (06 - 17435286) of Michelle (06 - 40263404) van Match & Connect!

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Match & Connect Deventer

Match & Connect laat mensen zich thuis voelen in Deventer!

Bij Match & Connect koppelen we nieuwkomers aan Deventenaren. Als maatje help je een nieuwkomer om wegwijs te worden in Deventer en meer te begrijpen van de Nederlandse taal en cultuur. Niet alleen door in de boeken te zitten, maar door juist samen dingen te doen!